Problems with SD card

For any Plan B specific topics
Post Reply
Yern
Posts: 1
Joined: Wed Dec 05, 2018 9:53 am

Problems with SD card

Post by Yern » Wed Jan 09, 2019 10:02 am

Hello guys,

I currently have problems reading the SD card. Although the print.txt file is recognized, no content is detected. As soon as I want to estimate the layers, he always shows me the same number of layers. It does not matter if my print.txt has PlanB-code or not.

Unfortunately, I don't know what to do anymore. I was sure that it must be due to the format of the SD card. However, I have already used normal SD card and SDHC card. No difference...
I also used several different codes, from the test file to the normal G-code, no difference.

The only thing I could still imagine as a mistake is the boost demultiplexer. Have used the DIY version, maybe there something went wrong. However, the error doesn't explain that to me.

Maybe someone knows more about this error or already had the same problem.

Thank you for your help!

User avatar
dragonator
Site Admin
Posts: 381
Joined: Fri Aug 14, 2015 4:48 pm
Location: The Nethelands
Contact:

Re: Problems with SD card

Post by dragonator » Thu Jan 10, 2019 6:45 pm

How many layers does it show when you load the file.

Boost demultiplex should not influence the SD reading part. The two are completely separate. You are reading data, else it would not have found print.txt.

I have heard of these issues before but lack of a working Plan B here makes it difficult for me to debug the problem. Best guess is that the SD card library was altered in the past few years to a point that the way I handled the reading of the code no longer works.

Plan B was from late 2014. Digging in the arduino SD library, I Guess that the 1.0.5 or some other version of 1.0.# should be a good start to try. I cannot guarantee that it will work, but I think it is a good starting point.

Post Reply